Type    VEGAN DINNER         Bereidingstijd    45 min

# Pers.
04

Moeilijkheidsgraad   EENVOUDIG

Allergenen     pindakaas, havermout

Voor de Bietenburgers
2 kopjes geraspte rauwe geschilde bieten (ongeveer 2 middelgrote bieten)
3/4 kop grote vlok havermout
1/2 kopje gekookte linzen
1/2 kopje bloem voor alle doeleinden
1/2 gele ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel natuurlijke pindakaas
2 theelepels gedroogde tijmbladeren
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel zwarte peper

Voor de Burgers

4 burger broodjes

veldsla

rode bieten burger

4 plakjes vegan kaas

rode ajuin

zout en peper

Plantaise

Ingrediënten

Bietenburgers met plantaise

1.    Rasp de bieten fijn. Voeg de bieten samen met alle resterende ingrediënten toe aan de keukenmachine. Mix grondig en en schraap de zijkanten regelmatig naar beneden zodat je één mooi geheel krijgt

2.    Vorm 4 burger-patties. Het mengsel zal erg plakkerig zijn, dus maak je handen nat tussen het vormen van elke burger, om het plakken te voorkomen.

3.    Verwarm je oven voor op 180C. Vet een bakplaat licht in of bekleed met bakpapier.


4.    Leg de burgers op de bakplaat met voldoende ruimte eromheen zodat de lucht goed kan circuleren. Bak gedurende 30 à 35 minuten, halverwege de baktijd draai je burger eens om. Beleg de bietenburgers de laatste 2 minuten voor je ze uit de oven haalt met een plakje Vegan kaas.


5.    Serveer warm op je broodjes met toppings naar keuze en werk af met overheerlijke Plantaise van La William!

Alles voor de smaak!

LaWilliam_LOGO_WhiteBaseline.png

VOLG ONS

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube

- VEGAN MAYO -

PLANTAISE

Nu verkrijgbaar bij

logo%20spar_edited.png
Logo Carrefour.png
colruyt%20logo_edited.png
logo%20match_edited.png

Wallonië

Alles voor de smaak!

© La William NV 2020